Wat is vereist?
- Afgeronde Mbo niveau 3 Verzorgende IG of niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld SAW, SPW, MBO-V
- Je kunt het levensverhaal van een cliënt in kaart brengen en dit gebruiken om betekenis te geven aan het gedrag van de cliënt.
- Goed in teamverband kunnen werken
- Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
- Sensitief en bewust van je omgeving en houding
- Geduld en kunnen meebewegen op de continu veranderende zorgvraag en mogelijkheden van de client
Wat krijg je?
- €2.178 - €3.105 bruto p/m (o.b.v. fulltime dienstverband)
- Eindejaarsuitkering van 8,33%
- Contract voor onbepaalde tijd
- 18 tot 32-urige werkweek (in overleg)
- 144 vakantie uren + vakantietoeslag van 8% (o.b.v. fulltime dienstverband)
- Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
- Uitgebreid pensioenpakket
- FiscFree®! Hiermee kun je via je brutosalaris (en vakantietoeslag en eindejaarsuitkering) korting krijgen op bijvoorbeeld een nieuwe fiets, telefoon en laptop
- Mogelijkheid tot sparen van Persoonlijk Budget Levensfase-uren (max. 57 uur obv 36-urige werkweek)
Wat doe je?
- 55% Dagelijkse zorgverlening aan bewoners
- 15% Huishoudelijke taken uitvoeren
- 20% Intern overleg
- 10% Contact met familie/verwanten/(externe) zorgverleners
Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.
Stel direct een vraag
Recruitment
Vacature
Als begeleider ouderen bij De Trans begeleid je ouderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Je ondersteunt bewoners bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL), zoals wassen, aankleden, eten en het nemen van medicatie.
Daarnaast ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de randzaken die horen bij het runnen van de groep, zoals boodschappen doen, wassen en koken. Dit doe je zoveel mogelijk met de cliënten samen. Je kijkt naar de behoeften en wensen van de bewoners en
probeert de ondersteuning hier zo veel mogelijk op aan te sluiten.
Voor deze doelgroep is het belangrijk dat je kennis hebt van ouderdomsproblematiek en bewoners kunt begeleiden bij het omgaan met verlies. Dit gaat zowel om verlies op het gebied van gezondheid en vaardigheden, als verlies van bijvoorbeeld andere bewoners. Je
bent geduldig en kunt - ook wanneer er sprake is van tijdsdruk - bij de verzorgende handelingen aansluiten bij het tempo van de cliënt.
Je werkt in een vaste groep die bestaat uit een groep van acht tot twaalf bewoners. Je werkt met een team van ongeveer twaalf collega’s, bestaande uit leerlingen, assistent-begeleiders, begeleiders en zorgcoördinatoren. Je werkt om de week in het weekend en de tijden van je
diensten variëren. Zo is er de korte vroege dienst (7.00 - 10.30 uur), de lange vroege dienst (7.00 - 14.00 uur), de late tussendienst (14.00 - 21.30 uur) en de late dienst (15.30/16.30 - 22.30 uur).
Als je het leuk vindt om bewoners zo goed mogelijk te ondersteunen en je het uitdagend vindt dat er hierbij soms intensieve situaties voorkomen, dan is dit een baan voor jou.
Werkweek
Op een leuke werkdag heb je de bewoners goede basiszorg kunnen geven waardoor ze een ontspannen dag hebben. Ook is er tijd voor een leuke activiteit op basis van de wens van een van de cliënten.
Op een mindere werkdag ervaren bewoners onrust of onduidelijkheid, die je als begeleider niet weg kunt nemen. Je probeert op zo’n dag de behoeften van de bewoners zo goed mogelijk te achterhalen.
-
- Overdracht en opstart
- Bewoners voorzien in ADL
- Bewoners klaarmaken voor dagbesteding
-
- Overdracht en opstart
- Lunch
- Dagbesteding bewoners
- Bewoners voorzien in ADL
- Bewoners klaarmaken voor dagbesteding
-
- Bewoners ontvangen
- Avondeten
- Met bewoners koken
- Bewoner begeleiden
- Bellen met familielid bewoner
- Medicatie verzorgen
- Met bewoners wandelen
- Bewoners voorzien in ADL
-
- Teamvergadering
- Bellen met verwant bewoner
- Avondeten
- Met bewoners spelletje doen
- Bewoners voorzien in ADL
- Rustmoment met bewoners
- Bellen met fysiotherapeut
- Bewoners begeleiden
-
- Een-op-een moment met cliënt
- Boodschappen doen
- Avondeten
- Met bewoners koken
- Met bewoners opruimen
- Bewoners voorzien in ADL
- Met bewoners wandelen
Voorbeeld uit de praktijk
Groeipad
Er is binnen De Trans veel ruimte voor persoonlijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld via het platform Goodhabitz, waarmee je toegang hebt tot meer dan honderd trainingen en cursussen. Daarnaast wordt de scholing Bouwen aan Vertrouwen aangeboden en zijn er mogelijkheden om door te groeien naar Zorgcoördinator of Zorgmanager.
Werken bij Stichting De Trans
De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit kan op allerlei vlakken: van intensieve zorg tot ondersteuning thuis en van logeerzorg tot dagbesteding. Onze visie? Cliënten moeten zo veel mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken. Ons uitgangspunt is dan ook: wat wil en kan de cliënt?
De Trans begeleidt ruim 850 cliënten. Ongeveer 1.100 medewerkers en 300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de zorg en begeleiding voor cliënten zo goed mogelijk te organiseren.